Annonce / Kommercielt indhold. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. ROFUS.nu. StopSpillet.dk. Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening.

Grupper ved VM 2018

Du får her et overblik over de otte grupper ved sommerens VM-slutrunde, og en analyse af hvem der kan forventes at gå videre til 1/16-finalerne. Længere nede på siden finder du desuden en grundig gennemgang af Danmarks chancer for avancement samt en vurdering af, hvor vi finder slutrundens stærkeste og svageste gruppe.

Gruppe A

Uruguay

Rusland

Egypten

Saudi Arabien

Gruppe B

Spanien

Portugal

Marokko

Iran

Gruppe C

Frankrig

Danmark

Peru

Australien

Gruppe D

Argentina

Kroatien

Nigeria

Island

Gruppe E

Brasilien

Serbien

Schweiz

Costa Rica

Gruppe F

Tyskland

Mexico

Sverige

Sydkorea

Gruppe G

Belgien

England

Tunesien

Panama

Gruppe H

Colombia

Polen

Senegal

Japan

Analyse af hver gruppe

Gruppe A (Rusland, Uruguay, Egypten, Saudi Arabien)
VM-værterne har på papiret fået en fin lodtrækning. Uruguay bliver umiddelbart den helt store konkurrent i forhold til gruppens førsteplads, men Egypten er bestemt heller ikke et dårligt hold. Med Salah i sit livs form og et par andre Premier League-spillere kan egypterne godt tage point fra de øvrige gruppemedlemmer, men om de i sidste ende kan spille med om en billet videre til play off-kampene er nok tvivlsomt. Uruguay ligner gruppens favorit med spillere som Suarez, Cavani og Godin, men der ligger et stort tvivlsspørgsmål i, hvor meget vi kan forvente os af Rusland. Truppen ser udmærket ud, men så heller ikke mere end det, og de har ikke været imponerende i de seneste turneringer, de har deltaget i. Som værter slap russerne desuden for at skulle spille kvalifikation, så det er længe siden, vi har set dem i en betydende kamp. Saudi Arabien bliver formentlig lidt en prygelknabe.

Gruppe B (Portugal, Spanien, Iran, Marokko)
Portugal var førsteseedet, da der skulle trækkes lod til VM-grupperne, men det var dem ikke meget til gode, da de trak Spanien fra pot 2. Spanierne er favoritter til førstepladsen, og de har meget at revanchere, efter at de ved sidste VM røg ud allerede i gruppespillet. De må dog forvente solid modstand fra de portugisiske europamestre, som på de gode dage kan slå alle – især hvis Ronaldo rammer topformen. Iran og Marokko kan ikke ventes at blande sig i kampen om en top 2-placering i gruppe B, og de to nationer vil sandsynligvis kun have reel chance for at hente point i deres indbyrdes kamp. Spanien snupper førstepladsen og kommer formentlig til at nå rigtig langt i turneringen, mens Portugal alt efter dagsform både kan blive fugl og fisk, når vi når frem til knald-eller-fald-kampene.

Gruppe C (Frankrig, Peru, Danmark, Australien)
Uha, det bliver spændene at se, hvordan de danske drenge vil præstere i Rusland. Med et udgangspunkt som tredjeseedet kunne man næsten ikke have ønsket sig en bedre lodtrækning, og der bør så absolut være mulighed for dansk avancement fra gruppe C. Frankrig ligner selvfølgelig en klar etter, men Peru og Australien bør være til at snakke med. Hareides udvalgte viste sig både fra deres bedste og værste side i kvalifikationen, men hvis danskerne rammer niveauet, skal vi gå videre fra en gruppe som denne. Heldet rakte også til, at kampen mod Frankrig er placeret som den sidste af de tre gruppekampe, så hvis Les Bleus på dette tidspunkt allerede er sikre på førstepladsen, kan vi være heldige, at de stiller med reserverne, hvilket selvfølgelig vil øge chancen for at kunne tage point, hvis det skulle være nødvendigt.

Gruppe D (Argentina, Kroatien, Island, Nigeria)
Argentina bliver mange steder nævnt som en outsider til verdensmesterskabet, men hvis det skal blive til VM-succes for Sampaolis tropper, skal sydamerikanerne godt nok oppe sig i forhold til kvalifikation. Den argentinske VM-deltagelse hang nemlig i en tynd tråd, og det var første i sidste spillerunde, at det lykkedes Messi og Co. at sikre billetten til Rusland. Selvom de er favoritter til førstepladsen i gruppe D, kan det derfor ikke afvises, at Argentina kan støde ind i problemer. Der er nemlig rigeligt med kompetent modstand i et kroatisk mandskab med masser af dygtige spillere, et stærk islandsk kollektiv som overraskede alt og alle ved EM, og et Nigeria-hold der har alt at vinde i den svære gruppe. Island vandt deres kvalifikationsgruppe foran Kroatien og beviste derved, at EM i 2016 ikke var en enlig svale, men mon ikke, at det alligevel bliver kroaterne, der skal agere førsteudfordrer til den argentinske stjerneparade?

Gruppe E (Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien)
Brasilianerne led en frygtelig skæbne ved det seneste verdensmesterskab, hvor semifinalen bød på et smerteligt 1-7-nederlag til Tyskland. De brasilianske stjerner må derfor hungre efter revanche, og selvom de er endt i gruppe med tre relativt stærke mandskaber, skal de nok sætte sig på førstepladsen. Costa Rica-truppen er på ingen måde prangende, men mellemamerikanerne har alligevel haft en tendens til at få det til at fungere, mens Serbien omvendt har mange velkendte navne i truppen men slet ikke har ramt niveauet, efter at man på den fodboldmæssige front adskilte sig fra Montenegro. Det ligner derfor Schweiz, som kan sætte sig på andenpladsen og derved en billet videre fra gruppen, men så bliver det nok heller ikke til meget mere for schweizerne, som siden Alexander Frei har ledt desperat efter en målræv med scoringer i landsholdstøvlerne.

Gruppe F (Tyskland, Mexico, Sverige, Sydkorea)
Av for en gruppe vores svenske venner er havnet i! Sydkorea skal kunne besejres, men de to øvrige gruppekampe kommer med sikkerhed til at skabe problemer for Sverige. De forsvarende verdensmestre fra Tyskland viste klassen i kvalifikationen, hvor de moste al modstand, og Mexico er altid garant for godt spil, hvis de rammer dagen. Når det er sagt, så beviste svenskerne jo i kval’en, hvor de besejrede både Frankrig og Italien, at de har evnerne til at spille op med selv de bedste. Tyskerne må forventes at tage førstepladsen, mens Sydkorea nok skal tage sig af tjansen som bundprop, og så kommer Sverige og Mexico til at skulle fordele anden- og tredjepladsen mellem sig. Mexico har stor erfaring fra VM, hvor de seks gange i træk er gået videre fra deres gruppe, men det er nu ikke umuligt at svenskerne med deres gode organisation kan straffe mexicanerne på det taktiske plan.

Gruppe G (Belgien, England, Tunesien, Panama)
Man kan godt forvente en drabelig duel mellem Belgien og England, når gruppe Gs førsteplads skal afhændes. Belgierne har kravlet gevaldigt op ad fodboldranglisten over de seneste år, men de har haft svært ved at indfri de kæmpemæssige forventninger, når de har stået i slutrunderne. Hos englænderne har der altid været store forventninger til fodboldlandsholdet, men de er gang på gang blev skuffet slemt. Vi skal langt tilbage for at finde englændernes seneste landsholdsucces, men det ser ud til at gå den rigtige vej nu, hvor de engelske talenter blomstrer, og holdet leverede godt i kvalifikationen. Tunesien og Panama bør ikke kunne true de to store fodboldnationer, så man kan godt begynde at se frem til Belgien og Englands indbyrdes, der ligger som den sidste af de tre grupperunder – den kommer efter al sandsynlighed til at afgøre, hvem der kommer videre som etter.

Gruppe H (Polen, Colombia, Senegal, Japan)
Polakkerne klarede sig særdeles godt gennem kvalifikationen, hvor en afklapsning i Parken vel var det eneste reelle svaghedstegn i løbet af de ti runder. Det kunne derfor godt lugte af en god VM-præstation fra Polen, som ikke er gået videre fra et VM-gruppespil siden 1986. I gruppe H får de dog modstand fra Colombia, som kan mønstre en række formidable spillere, og som med sikkerhed vil spille med om førstepladsen. Chancen for at Senegal og Japan kan stjæle point fra de to gruppefavoritter kan absolut ikke afskrives, og selvom de nok ikke for alvor kan true i forhold til billetterne til en 1/16-finale, kan vi godt forvente nogle relativt tætte kampe i denne gruppe. Polen og Colombia går videre, men det er svært at vurdere, hvem af dem der står stærkest. Colombia har flest af de individuelle profiler, men til gengæld er Polen bedre besat, hvis man ser på alle elleve positioner.

Danmarks gruppe ved VM

Med en plads i det tredje seedningslag var der på forhånd ikke udsigt til nogen let opgave ved sommerens VM-slutrunde. Bevares, det er ikke fordi opgaven ser let ud nu, hvor lodtrækningen er overstået, men vi må alligevel prise os lykkelige over det, vi er endt med. Frankrig bliver selvfølgelig en svær nød at knække, men sådan havde det været uanset, hvem vi havde trukket fra pot 1. I andet seedningslag har vi gjort det helt store røverkøb med Peru. Sydamerikanerne var utvivlsomt det dårligste hold i pot 2, og når man tænker på, at alternativerne var hold som Spanien, England, Uruguay og Kroatien, er det på sin plads at sende en tak til fodboldguderne. Dermed ikke sagt, at Peru er et håbløst fodboldhold, for de formåede trods alt at stjæle en VM-plads foran eksempelvis Chile. Alligevel bør det absolut være muligt at nappe avancementet i gruppe C foran en nation, der har AaB-spilleren Edison Flores som en af de største profiler. Javist, den lille midtbanemand har leveret noget bedre præstationer for landsholdet, end han har i AaB-trøjen indtil videre, men når en af landets største stjerner spiller i den danske Superliga, så fortæller det immervæk noget om spillermaterialet. Australien er lidt en outsider, og man kan ikke være helt sikker på, hvad de kommer med. På papiret ser truppen ikke ud af det helt store, men de har dog en håndfuld spillere fra de bedste og næstbedste britiske rækker, og så kommer de garanti med en kæmpemæssig arbejdsmoral. Et positivt, men også realistisk, bud vil være, at Frankrig går videre som etter, at Danmark snupper andenpladsen, og at Peru må tage til takke med en plads som tredjebedst i gruppe B.

Dynamitpuljen ved VM

Med en plads i det tredje seedningslag var der på forhånd ikke udsigt til nogen let opgave ved sommerens VM-slutrunde. Bevares, det er ikke fordi opgaven ser let ud nu, hvor lodtrækningen er overstået, men vi må alligevel prise os lykkelige over det, vi er endt med. Frankrig bliver selvfølgelig en svær nød at knække, men sådan havde det været uanset, hvem vi havde trukket fra pot 1. I andet seedningslag har vi gjort det helt store røverkøb med Peru. Sydamerikanerne var utvivlsomt det dårligste hold i pot 2, og når man tænker på, at alternativerne var hold som Spanien, England, Uruguay og Kroatien, er det på sin plads at sende en tak til fodboldguderne. Dermed ikke sagt, at Peru er et håbløst fodboldhold, for de formåede trods alt at stjæle en VM-plads foran eksempelvis Chile. Alligevel bør det absolut være muligt at nappe avancementet i gruppe C foran en nation, der har AaB-spilleren Edison Flores som en af de største profiler. Javist, den lille midtbanemand har leveret noget bedre præstationer for landsholdet, end han har i AaB-trøjen indtil videre, men når en af landets største stjerner spiller i den danske Superliga, så fortæller det immervæk noget om spillermaterialet. Australien er lidt en outsider, og man kan ikke være helt sikker på, hvad de kommer med. På papiret ser truppen ikke ud af det helt store, men de har dog en håndfuld spillere fra de bedste og næstbedste britiske rækker, og så kommer de garanti med en kæmpemæssig arbejdsmoral. Et positivt, men også realistisk, bud vil være, at Frankrig går videre som etter, at Danmark snupper andenpladsen, og at Peru må tage til takke med en plads som tredjebedst i gruppe B.

Den svageste gruppe ved VM

De russiske værter har ikke været uheldige med lodtrækningen, som har placeret dem i slutrundes svageste gruppe. En stor del af årsagen til, at gruppe A må udpeges som den svageste er dog også, at den har deltagelse af netop Rusland, som var det klart ringeste hold i første seedningslag. En anden årsag er, at Egypten og Saudi Arabien er med kommet med fra henholdsvis pot 3 og 4, som kunne have budt på langt stærkere nationer. Uruguay blev trukket fra andet seedningslag, hvor de udgjorde en blød mellemvare blandt eksempelvis Spanien, fra den gode ende, og Peru, fra den mindre gode ende. Uruguayerne må forventes at kunne levere en udmærket slutrunde, for truppen tæller trods alt en håndfuld spillere fra allerøverste hylde, men det er svært at forestille sig, at de skal kunne spille med helt mod slut på grund af den manglende bredde. Rusland er svær at placere, fordi vi ikke har set dem spille en betydningsfuld kamp siden sidste sommers Confederations Cup – og her var deres niveau ikke noget at skrive hjem om. I mange af de andre grupper havde Rusland formentlig fået utroligt svært ved at snige sig videre til play off-kampene, men i VMs svageste gruppe bør de, med hjemmepublikummets hjælp, kunne klare sig videre – sandsynligvis via en andenplads.