optakt til DK-kamp
Annonce / Kommercielt indhold. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. ROFUS.nu. StopSpillet.dk. Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening.

Det danske herrelandshold i fodbold skal på en enormt vigtig udebaneopgave denne tirsdag, hvor VM-skæbnen afgøres i en direkte duel med Irland. Det omvendte opgør endte med 0-0, og derfor er spændingen intakt forud for playoff-returen på Aviva Stadium. Kan Danmark sikre adgang til VM 2018, eller er irerne stærke nok til at slukke for det danske VM-håb? Vi kigger nærmere på kampen med optakt, odds, skader og forventede startopstillinger i denne artikel. Irland – Danmark fløjtes i gang tirsdag d. 14. november kl. 20:45 og kan overværes på Kanal 5.

Odds på Irland – Danmark

Bookmakerne regner med, at Irland og Danmark kommer til at udkæmpe et meget jævnbyrdigt playoff-opgør i det irske. Danskerne regnes pt. for smalle favoritter.

Hvem vinder kampen?

Irland: 3,10 – SPIL HER!

Uafgjort: 3,00 – SPIL HER!

Danmark: 2,80 – SPIL HER!

Antal mål

Over 2,5 mål: 3,05 – SPIL HER!

Under 2,5 mål: 1,44 – SPIL HER!

Handicap (1-0)

Irland: 1,49 – SPIL HER!

Uafgjort: 4,00 – SPIL HER!

Danmark: 6,40 – SPIL HER!

Startopstillinger, skader og karantæner til Irland – DK

Hverken Irland eller Danmark ventes at foretage de store ændringer i kølvandet på 0-0-resultatet fra det omvendte opgør. En oplagt irsk ændring er dog et bytte mellem Callum O’Dowda og David Meyler på midtbanen. Sidstnævnte sad ude med karantæne i det omvendte opgør, men han kan være med igen her.

Irland manglede James McCarthy, Sean Maguire og Richard Keogh i det omvendte opgør, og trioen sidder ude med skader igen her. Til gengæld var det positivt for irerne, at både Jeff Hendrick og Stephen Ward blev klar i tide.

Danmark måtte klare sig uden både Riza Durmisi og Henrik Dalsgaard senest, og de to back-spillere er ude igen. Nicolai Jørgensen var blevet klar til kamp, og han fik samtlige 90 minutter. Nicklas Bendtner fik bare 20 minutter på banen, og den formstærke Rosenborg-angriber kæmper for mere tid på landsholdet.

Eftersom der ikke blev uddelt en eneste advarsel i det omvendte opgør, har hverken Irland eller Danmark karantæneproblemer til opgøret.

Irlands forventede startopstilling: Randolph – Christie, Duffy, Clark, Ward – Arter, Brady, Meyler, Hendrick – McClean, Murphy.

Danmarks forventede startopstilling: Schmeichel – Ankersen, Kjær, Bjelland, Larsen – Kvist, Eriksen, Delaney – Cornelius, Jørgensen, Sisto.

Betting: Få mål og stort playoff-drama i Irland – Danmark

Det hele endte 0-0, da holdene i lørdags krydsede klinger i Telia Parken. Overskriften ”Irland ville ikke, Danmark kunne ikke” synes rimelig oven på et kampforløb, hvor irerne til tider forsvarede sig med samtlige 10 markspillere, mens danskerne forgæves forsøgte at finde huller i den irske forsvarsmur. Forud for kampen havde Åge Hareide givet udtryk for, at 0-0 ikke ville være noget dårligt resultat, og det var åbenlyst for enhver, at Martin O’Neill havde samme overbevisning i det irske trænersæde. Resultatet fastholder spændingen frem mod tirsdagens VM-playoffbrag i Irland, hvor det sagtens kan blive lige så taktisk og målfattigt. Eftersom Irland ikke fik scoret på udebane, bliver de nødt til at forsøge at holde Christian Eriksen og co. fra fadet på Aviva Stadium, da blot en enkelt dansk scoring kan blive fatal. Formår Danmark at score i ordinær tid, skal Irland nemlig score mindst to gange for at avancere samlet.

Den danske offensiv var blevet boostet med Nicolai Jørgensens comeback senest, men Feyenoord-angriberens indflydelse var til at overse. I kvalifikationen generelt har Christian Eriksen været den klart største danske trussel, men det er man selvfølgelig opmærksomme på i det irske, hvorfor Tottenham-spilleren kommer til at opleve tæt oppasning i hele kampen. Og skulle Christian Eriksen eller en anden dansker slippe igennem, så har Darren Randolph i Irland-målet vist, at han har gode plankeværks-egenskaber.

Hvordan ser det så ud med Irlands scoringsmuligheder? Mens der er et par kompetente spillere i den irske offensiv, er det først og fremmest defensiven, der har været imponerende i kvalifikationen. Derfor spår vi Irland svære vilkår i bestræbelserne på at komme på tavlen mod Danmark, der har leveret solide kollektive forsvarspræstationer af flere omgange. Kasper Schmeichel har holdt buret rent i tre af de fem seneste kvalifikationskampe, og det virker som om, at arbejdsopgaverne er fint afstemt i den danske defensiv.

En enkelt scoring kan sagtens blive kampafgørende her, og vi synes, at værdien ligger i et spil på maksimalt ét mål i opgøret.

Vores bud: Der kommer under 1,5 mål i kampen til odds 2,40 hos Betfair.

Læs også om: Betfair velkomstbonus

Optakt: Irland – Danmark d. 14. november 2017

– Irland har ikke formået at kvalificere sig til VM-slutrunden siden 2002.

– I 2009 nåede irerne frem til kvalifikationens playoff-fase (ligesom nu). Her røg man ud på en meget kontroversiel episode, hvor Thierry Henry tog hånden til hjælp for at sende Frankrig videre til slutrunden.

– Danmark missede VM-kvalifikationen til 2014 i Brasilien, men deltog så sent som i 2010.

– I 2010 fik Danmark én sejr og to nederlag i gruppespillet, hvorfor dette blev endestationen.

– Både Irland og Danmark har en kvartfinale som bedste resultat ved VM.

 

– Irland har præsteret 2-2-1 (4-2) på hjemmebane i VM-kvalifikationen indtil videre.

– James McClean er den mest scorende irske spiller (fire mål).

– Danmark har leveret 3-1-1 (10-5) på udebane i VM-kvalifikationen før dette opgør.

– Christian Eriksen er den danske topscorer (otte mål).

– Christian Eriksen fører også for Danmark på assist-listen (tre oplæg).

 

– Irland har holdt buret rent i samtlige deres tre seneste kvalifikationskampe.

– Samtlige de otte seneste irske kvalifikationskampe er gået under linjen på 2,5 mål.

– Danmark har spillet til nul i to af deres tre seneste kvalifikationskampe.

– Fire af danskernes otte seneste kvalifikationskampe er gået under linjen på 2,5 mål.

– Det omvendte opgør mellem Irland og Danmark var nationernes første møde i 10 år.

Scenarier: Hvilke resultater sender Danmark videre?

Eftersom det første opgør er færdigafviklet, kender vi nu betingelserne for det danske avancement til VM-slutrunden i 2018. Den omvendte kamp endte 0-0, og det efterlader os med følgende:

– Hvis kampen ender med irsk sejr, kommer Danmark ikke med til VM 2018.

– Hvis kampen ender med en målrig pointdeling (som 1-1, 2-2, 3-3 osv.), kommer Danmark med til VM 2018.

– Hvis kampen ender med dansk sejr, kommer Danmark med til VM 2018.

– Hvis kampen ender med 0-0, skal der spilles forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence.