Reklame*. Vilkår gælder. Spil med omtanke. 18+.

ODDS PÅ HÅNDBOLD EM 2018

EM i kvindehåndbold afvikles i perioden fra d. 29. november til d. 16. december, og Danmark er selvfølgelig med. Kan Klavs Bruun Jørgensens landshold vippe Norge af tronen, eller bliver det Stine Bredal Oftedal og nordmændene, der hænger guldmedaljer om halsen for syvende gang på otte EM-afviklinger? På denne side gør vi dig meget klogere på odds og favoritter ved EM i håndbold 2018.

EM I HÅNDSBOLDS BEDSTE ODDS-SIDER

Når du skal spille på EM i håndbold, er det oplagt, at du har oprettet en konto hos mere end én bookmaker. Dels sikrer du dig et større spiludbud, dels optimerer du dine chancer for at fange det højeste odds på et givent udfald.

LeoVegas

LeoVegas har for længst etableret sig som en konkurrencedygtig bookmaker på det danske marked. Bookmakeren ventes at udbyde både vinder-, gruppevinder- og topscorerspil inden turneringsstart, og så snart EM-slutrunden ruller, kan du naturligvis spille på samtlige kampe. Og her er det ikke bare spil på kampvinderen; det er også over/under og spillerspecials.

> Spil hos LeoVegas – KLIK HER

Nordicbet

Nordicbet er også rigtigt god at have ved hånden, når det handler om håndboldslutrunder. Bookmakeren udmærker sig traditionelt ved at have et meget spændende udbud på antal spillerscoringer i de enkelte kampe, men er i øvrigt også fint med på de øvrige kampmarkeder. Vil du spille på turneringsspil, trakterer Nordicbet også med en fin tilbagebetaling på sådanne.

> Spil hos Nordicbet – KLIK HER

Bethard

Bethard er den nye dreng i klassen. Selvom Zlatan Ibrahimovic er kendt fra fodboldens verden, kan man godt regne med, at svenskerens bookmaker vil lege med, når EM i håndbold løber af stablen. Vi har endnu ikke stiftet bekendtskab med Bethards EM-dækning, men vi anbefaler, at du holder et vågent øje med bookmakeren, som er i færd med at etablere sig på det danske marked.

> Spil hos Bethard – KLIK HER

BOOKMAKERNES EM-FAVORITTER I 2018

Norge, Danmark, Frankrig og Ungarn er alle i pot 1 ved EM-slutrunden. Det betyder, at holdene er placeret i hver sin indledende pulje – og derfor først kan møde hinanden i mellemrunden og knockoutfasen.

Norge

Norge er det mest oplagte bud på en EM-vinder. Det stærke norske landshold har vundet EM-guld i både 2016, 2014, 2010, 2008, 2006, 2004 og 1998. Nordmændene vandt sågar også guld ved VM i 2015 og 2011, mens de snuppede sølvet ved den seneste VM-slutrunde i 2017. Læg hertil OL-guld i 2012 og 2008, samt OL-bronze i 2016. Opsummerende kan man altså konkludere, at Norge ved, hvad der kræves for at hjemtage medaljer af den fineste karat ved de helt store slutrunder.

Det norske landshold er stærkt besat på alle positioner. Flere af nordmændene har dagligdagen i den stærke danske håndboldrække, mens trioen bestående af Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset, tørner ud for dygtige Györi i Ungarn. Det norske landshold tæller naturligvis også en håndfuld spillere fra den hjemlige liga, og herfra bør særligt den bundrutinerede stregspiller Heidi Løkke fremhæves.

Ved det nyligt afviklede Golden League-stævne sluttede Norge som vinder, efter blandt andet at have slået Danmark med 25-20 undervejs.

Danmark

Danmark har ikke vundet EM-guld siden 2002, men forventningerne til de danske kvinder er altid skyhøje, når slutrundetiden melder sin ankomst. Ved EM i 2016 løftede danskerne niveauet fra de foregående slutrunder og endte som 4’er. Kan Klavs Bruun Jørgensens tropper tage endnu et skridt i den rigtige retning, ser det efterhånden sjovt ud. Ved den seneste store slutrunde, VM 2017, sluttede Danmark på 6. pladsen.

Størstedelen af spillerne på det danske landshold har hverdagen i Danmark. Det indbyrdes kendskab er således stort. Tre spillere tørner dog ud i Ungarn, og en af de største profiler, nemlig Anne Mette Hansen, har sågar hverdagen i Györi sammen med den førnævnte norske trio. Anføreren Stine Jørgensen, som primært huserer på venstreback, er mål-foregangskvinde med mere end 400 scoringer i landsholdstrøjen.

Danmark nappede en tredjeplads ved Golden League-opvarmningsturneringen.

Frankrig

Frankrig triumferede og vandt VM i 2017 foran snuden på Norge, så det er kun naturligt, at franskmændene er en del af det absolutte favoritfelt ved EM i 2018. Det hidtil bedste franske EM-resultat findes i 2016, hvor indsatsen rakte til bronzemedaljer (en bedrift man også præsterede tilbage i 2006 og 2002). I 2016 fik man desuden kæmpet sig til OL-sølv, og de seneste bedrifter siger noget om den høje kvalitet, der pt. findes på det franske landshold.

Holdet tæller nogle deciderede målmaskiner i spillere som Siraba Dembélé, Alexandra Lacrabère og Allison Pineau, der har hverdagen i henholdsvis russisk, makedonsk og fransk håndbold. Størstedelen af spillerne har hverdagen i fransk håndbold, og rigtigt mange repræsenterer enten Metz eller Brest. Der er indtil flere +30 spillere i truppen, så holdet er rigt på rutine og erfaring.

Frankrig endte som taber ved Golden League, og holdet skal løfte sit niveau betragteligt herfra, hvis man vil spille med om medaljer på hjemmebane.

Ungarn

Ungarn kigger frem af og til, men der har været langt imellem snapsene de senere år. Man storfloppede med en 16. plads ved EM i 2016, og det blev ikke spor bedre, da man kun endte på en 17. plads ved VM 2017. Kigger man i historiebøgerne, finder man ungarsk EM-guld tilbage i år 2000. Siden er det blandt andet blevet til bronze i 2004 og 2012.

Det ungarske hold ledes af danske Kim Rasmussen, og han assisteres sågar af endnu en dansker i Kristian Kristensen. Kan danskerne knække koden til ungarsk succes i Frankrig? Det ser svært ud – ikke mindst fordi man må undvære legendariske Anita Görbicz, der nåede at score mere end 1.000 mål for landsholdet.

MÅSKE HØJE ODDS PÅ OUTSIDERE

Der er en række potentielle outsidere til EM-medaljer fra både pot 2 og pot 3. Tilsammen har Rumænien, Spanien, Serbien og Montenegro (pot 2) sat sig på seks top 4-placeringer siden 2008, mens Holland, Tyskland, Rusland og Sverige (pot 3) har lavet fem top 4-placeringer i samme periode. Montenegro gik faktisk hele vejen til guldet ved EM i 2012, da de slog Norge i finalen efter 2 x forlænget spilletid.

DANMARKS CHANCER

Danmark viste lovende takter ved Golden League på hjemmebane, og holdet ser faktisk ganske kompetent ud. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen mener ikke, at man er så langt fra Norge, selvom man altså senest tabte til de forsvarende EM-mestre med fem mål ved Golden League. Mens vi sagtens kan se de danske kvaliteter, har vi dem ikke helt oppe blandt topfavoritterne. En semifinale vil være flot, men måske danskerne rammer en hård test allerede i kvartfinalen.

SPILMULIGHEDER PÅ EN HÅNDBOLDKAMP

Du har en lang række forskellige spilmuligheder, når det handler om odds på håndbold. De mest klassiske kender du fra fodbold; 1-X-2, halvleg/fuldtid, handicaps, draw-no-bet, over/under antal mål. Så snart kampene er gået i gang, kan du imidlertid også livebette på lynmarkeder som ”Først til 5 mål” og ”Først til 10 mål”, ligesom du faktisk kan spille på, hvilket hold, der scoret et givent mål (f.eks. ”Hold A scorer mål nr. 12 i kampen”).

Når der er EM-slutrunde, udvider bookmakerne gerne deres udbud, så du har langt flere spillerspecials end normalt. Da vil du for alvor kunne udnytte dit kendskab og spille på, hvor mange mål en given spiller scorer i kampen.

Artiklen opdateres med odds, så snart bookmakerne har frigivet disse.