FCK – Ajax: optakt m. odds og startopstillinger – 9/3 2017

Der er lagt i ovnen til to hæsblæsende kampe, når FCK og Ajax skal kæmpe om en plads i Europa Leagues kvartfinaler, og de to kombattanter lægger ud med en kamp i Parken. De to Ajax-danskere Kasper Dolberg og Lasse Schöne vender således hjem til Danmark for at forsøge at sikre et godt udgangspunkt til returkampen på Amsterdam ArenA, men de vil med sikkerhed få kamp til stregen af Ståle Solbakkens tropper. Vi bringer her optakt, startopstillinger og odds på FCK – Ajax, som spilles torsdag den 9. marts klokken 19.00. Du kan se kampen på Kanal 5.

Odds på FC København – Ajax

Bookmakerne er klar med odds på den første kamp i Europa League-ottendedelsfinalen mellem FCK og Ajax.

Hvem vinder kampen?
FC København: 2,50 (Nordicbet)
Uafgjort: 3,20 (Bet365)
Ajax: 3,25 (888sport)

Antal mål
Over 2,5 mål: 2,40 (Betfair)
Under 2,5 mål: 1,61 (888sport)

Handicap (0-1)
FC København: 4,75 (Bet365)
Uafgjort: 3,95 (888sport)
Ajax: 1,57 (Bet365)

Startopstillinger m. skader og karantæner

FC København forventet startopstilling: (4-4-2) Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Falk, Matic, Kvist, Toutouh – Cornelius, Santander

Ajax Amsterdam forventet startopstilling: (4-3-3) Onana – Tete, Westermann, Riedewald, Viergever – Klaassen, Schöne, Ziyech – Traoré, Dolberg, Younes

FCK er fortsat uden Nicolaj Thomsen og Danny Amankwaa, som sidder ude med skader. Derudover er det usikkert, hvornår Benjamin Verbic igen er klar til at spille.

Hos Ajax er den unge angriber Pelle Clement skadet, mens holdets faste venstreback Nick Viergever er tvivlsom grundet lyskeproblemer.

Derudover må hollænderne undvære de to forsvarsspillere Joël Veltman og Davison Sanchez, som begge afsoner karantæne på grund af for mange gule kort.

Betting: Uafgjort i det første opgør

FCK skal selvfølgelig gå efter at få det bedst mulige resultat i den første kamp, som spilles hjemme i Parken, men spørgsmålet er om københavnerne kan formå at spille sig til en sejr.

FCK er uhyggeligt stærke på hjemmebane, hvor de næsten ikke indkasserer nogle mål, men de har spillet uafgjort i deres seneste tre europæiske kampe. Desuden har offensiven haltet lidt efter vinterpausen, og hvis man ser bort fra weekendens storsejr over Horsens, har spillet ikke flydt optimalt for løverne. Det kan derfor blive svært at bryde igennem Ajax-forsvaret, som ikke lukker mange mål ind og som har holdt nullet i fire ud af deres sidste fem udekampe.

Hollænderne kommer i forrygende form efter at have hentet ni sejre og to uafgjorte i forårssæsonens første elleve kamp, hvor Ajax således er ubesejrede. Amsterdam-holdet har spillet uafgjort i deres tre seneste Europa League-kampe på udebane, og et X i Parken bør være tilfredsstillende for Ajax, der har mulighed for at afgøre sagerne i returkampen hjemme på Amsterdam ArenA.

Ståle Solbakken vil formentlig gå efter en sejr, men han kan meget vel blive nødt til at tage til takke med et uafgjort resultat i den første af to kampe.

Du kan hente odds 3,20 på X’et hos Bet365.

Læs også: Bet365’s velkomstbonus

Optakt: FCK er bundsolide hjemme, men Ajax kommer i god form

FCK har i denne sæson haft lutter succesoplevelser hjemme i Parken, hvor de ikke har tabt en eneste gang indtil videre – og det er til trods for, at de har spillet en række svære europæiske kampe. Løverne måtte tage til takke med to gange 0-0 i forårssæsonens første to kampe på eget græs, men det gik noget bedre i den seneste hjemmekamp mod Horsens, hvor FCK vandt med hele 5-0.

Ajax-holdet drager til København i fantastisk form, da de er ubesejrede i forårssæsonen og har vundet ni ud af 11 kampe efter vinterpausen. Peter Bosz’ mandskab har været godt spillende på udebane i denne sæson, hvor de blot har tabt én ud af 13 kampe i Æresdivisionen, men de spillede dog uafgjort ude med Groningen i weekenden.

FCK fører som bekendt Superligaen komfortabelt, mens Ajax i øjeblikket er placeret på andenpladsen i den hollandske liga, som føres af Feyenoord, der har fire points forspring.

Ajax er endt i Europa League, da de ikke formåede at kvalificere sig til Champions League. De tabte til FK Rostov i den afgørende kvalifikationsrunde og måtte derfor nøjes med Europa League-gruppespil. Her vandt de deres gruppe foran Celta Vigo, Standard Liege og Panathinaikos efter at have vundet fire kampe og spillet to uafgjort.

Ajax vandt Europa League i 1992, og Amsterdam-klubben har desuden vundet Champions League fire gange, hvoraf den seneste triumf var i 1995.

Den danske Ajax-angriber Kasper Dolberg står noteret for 11 mål i Æresdivisionen, og det 19-årige stjerneskud har overrasket alt og alle i denne sæson, hvor han med sin uimponerede tilgang og kølighed i afslutningerne har spillet sig til en fast plads i startopstillingen. I Europa League har Dolberg scoret to gange.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening