ER ODDS SKATTEFRIT?

Skat, odds og gevinster kan godt forvirre mange – for hvordan er det nu liiige, at skattereglerne er skruet sammen er for udbetalinger af gevinster? Vi giver dig svaret her!

SKATTEREGLER FOR ODDS OG BETTING

Det korte svar på “Er odds skattefrit?” er ja.

Der er dog en undtagelse, da det endelig svar afhænger af dit valg af bookmaker.

Det er sådan, at du ikke skal betale skat af dine gevinster, så længe du spiller hos en bookmaker, som har licens i et EU-land.

Du skal ikke betale skat af dine odds gevinster, så længe din bookmaker har en dansk spillelicens.

Peter L.

Alle de store bookmakere har selvfølgelig en EU-licens, og det er efterhånden svært at finde en europæisk bookmaker, der ikke har licens.

Når bookmakeren har en licens i et EU-land, så betaler bookmakeren de nødvendige skatter og afgifter, og du behøver derfor ikke selv at betale skat af dine gevinster.

BOOKMAKERE MED LICENS I ET EU-LAND

I listen herunder kan du danne dig et overblik over de mest populære bookmakere, som vel og mærke har en dansk spillelicens. Ergo skal du IKKE betale skat af gevinster hos disse.

Bookmakere med licens i et EU-land
888sport
bet365
Betfair
Betsafe
NordicBet
Cashpoint
Danske Spil / Oddset
bwin
Jetbull
Tipico
Unibet
TonyBet
m. fl.

Der er flere boomakere end disse på listen. Listen er blot et udsnit af de mest populære udbydere af odds og betting i Danmark.

Vi anbefaler selvfølgelig, at du vælger en bookmaker med licens i et EU-land for din egen skyld. En udbyder med denne licens er NordicBet, som vi har skrevet en stor gennemgang og anmeldelse af – tjek den ud og se, om bookmakeren er noget for dig.

UDENFOR EU SKAL DU BETALE SKAT

Spiller du hos en bookmaker, som har licens i et land udenfor EU, så skal du indberette dine gevinster og betale skat af disse.

Husk dette:

Her er dog vigtigt at bemærke, at der kun skal betales skat af nettogevinster. Det vil sige, at hvis du eksempelvis taber 5.000 kroner det første halve år, og derefter vinder 2.500 kroner i det resterende halve år, så er gevinsten skattefri, fordi du samlet set ikke har tjent penge på dine spil.

Hvis du omvendt har nettooverskud af dine gevinster hos en bookmaker, som ikke har licens i et EU-land, så skal du selv give SKAT besked om dette, ved at angive det i din selvangivelse under rubrikken ”Anden personlig indkomst”. Læs mere om denne rubrik.

Dette gælder også, selvom du ikke har fået din gevinst udbetalt til din bankkonto – du skal derfor også angive eventuelle spillegevinster, hvis de blot står på din spillekonto hos en bookmaker uden licens i et EU-land.

Hvad hvis jeg ikke gør det?

Glemmer man at indberette eventuelle spillegevinster, risikerer man at få en stor skattebøde, og samtidigt vil bevisbyrden ligge hos spilleren, som derfor skal kunne redegøre for alle indbetalinger, gevinster og udbetalinger hos bookmakeren.

Husk, at du altid kan rette henvendelse til SKAT, hvis du er i tvivl om reglerne omkring beskatning af gevinster.

Læs også: Velkomstbonus hos Unibet

Ekstra odds-læring:

Vil du vide, hvordan de forskellige bookmakere fastsætter deres odds, og hvorfor oddsene går op og ned hele tiden? Læs mere om odds sætning.

Ingen skat i EU

Årsagen til, at du ikke skal betale skat af gevinster vundet hos bookmakere, som har EU-licens, er, at disse bookmakere allerede har betalt den lovpligtige afgift, når du modtager din gevinst.

Der findes i EU en afgift på 15 % i forbindelse med spillegevinster, og denne afgift sørger bookmakeren for at fratrække inden vinderen modtager sin gevinst – dette er uanset om gevinsten indsættes på spillerens bankkonto eller spillekonto hos bookmakeren.

Som spiller mærker man altså ikke til denne afgift, men når bookmakeren bestemmer hvilket odds de vil tilbyde på et givent spil, så tages det selvfølgelig i betragtning, at der skal betales 15% afgift oveni den gevinst, der potentielt skal udbetales til en vindende spiller.

Højere odds udenfor EU?

Denne afgift bliver kun betalt af bookmakere, som har licens i et EU-land, og du kan derfor risikere at finde højere odds hos en bookmaker udenfor EU, da de ikke behøver tage forbehold for afgiften, når de bestemmer deres odds.

Afgiften skal dog betales uanset hvad, så hvis bookmakeren ikke gør det, er det i stedet dig som spiller, der ender med at betale den gennem din skat.

Hvad skal jeg vælge?

Hvis du eksempelvis overvejer at gøre brug af en amerikansk bookmaker, som ikke har en EU-licens, så er det derfor værd at overveje, hvorvidt det kan betale sig, når du som spiller selv står med ansvaret for at holde regnskab med dine gevinster og indberette dem til SKAT. Vi håber det har besvaret dit spørgsmål, og odds er skattefrit eller ej.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening