DOBBELTCHANCE

Er du i tvivl om et resultat, kan du vælge at spille som “dobbeltchance” og øge dine chancer for at vinde. Lyder det smart? Læs med her. 

HVAD BETYDER DOBBELTCHANCE?

Dobbeltchance betyder helt kort og som navnet antyder, at du har to chancer for at vinde.

I et normalt trevejsspil vælger du at spille på enten 1, X eller 2, men hvis du vælger dobbeltchance, så kan du spille på to ud af de tre udfald.

Det vil sige, at du eksempelvis kan spille 1X på en kamp mellem Esbjerg og FC København, og så vinder du på dit væddemål, både hvis Esbjerg vinder, og hvis kampen ender uafgjort.

I et sådan tilfælde vil du altså kun tabe væddemålet, hvis FC København vinder.

Et lille men…

Teoretisk set har du altså dobbelt så stor chance for at vinde som ved et normalt 1X2-spil. Til gengæld er oddset selvfølgelig også noget lavere end, hvis du spiller et normal 1X2-spil. Men hellere vinde på et lavere odds end at tabe på højt odds.

Dobbeltchancen giver dig mulighed for at vinde på 2 ud af 3 udfald i en kamp.

Mark C.

Er lave odds ikke noget for dig?

Er du mere til højere odds, og tør du løbe en større risiko, kan du spille “lige på“. Det kan ofte betale sig, at lave simple singler frem for at kombinere mange kampe på én kupon.

3 VARIANTER AF DOBBELTE CHANCER

Dobbeltchance findes i tre varianter:

  • 1X
  • X2
  • 12

Dobbeltchancen kan med fordel benyttes i et tilfælde, hvor du har en favorit til kampen, men samtidigt anser det som sandsynligt, at kampen ender uafgjort.

Spillet kan altså bruges som et ”jeg er sikker på, at (hold) ikke taber”-spil, hvor du i ét spil både satser på din favorit og det uafgjorte resultat.

Læs også: Anmeldelse af 888sport (inkl. bonuskode)

Hvis bookmakeren anser 2-tallet som det mest sandsynligt udfald, og du spiller 2X, vil oddset dog efter al sandsynlighed være meget lavt, som i eksemplet her:

  • Esbjerg (odds 5,75) – FC København (odds 1,55)
  • Esbjerg eller uafgjort (1X): 2,50
  • Uafgjort eller FC København (X2): 1,16
  • Esbjerg eller FC København (12): 1,25

I et tilfælde som dette er der ikke meget at hente ved at spille X2 eller 12.

Hvis du tror på, at Esbjerg ikke vil tabe kampen, kan der derimod være værdi i 1X-spillet, hvis du ikke tør spille det rene 1-tal.

Vil du spille på en kamp, hvor du er i tvivl om, hvem der vil vinde, men til gengæld er overbevist om, at kampen ikke vil ende uafgjort, så kan du også overveje 12-spillet.

Dette spil går både hjem, hvis hjemmeholdet vinder, og hvis udeholdet vinder. Væddemålet tabes altså kun, hvis kampen ender uafgjort.

SAMMENSÆT SELV DINE 1X OG X2

Dobbeltchancen er smart, men du skal altid gøre dit forarbejde.

Før du spiller bør du tjekke efter, hvorvidt det kan betale sig i forhold til blot at spille på begge de to udfald, som normale 1X2-spil.

I enkelte tilfælde kan du eksempelvis risikere, at det bedre kan betale sig at sætte 50 kroner på 1-tallet + 50 kroner på X’et fremfor at spille 100 kroner på 1X som dobbeltchance.

Det samme gør sig gældende for handicapspil, hvor et 1-tal med handicap (1-0) i dette tilfælde vil være det samme som at spille dobbeltchance-spillet 1X. I et sådan handicapspil vil spillet ligeledes gå hjem, både hvis Esbjerg vinder, og hvis kampen ender uafgjort.

Spillet er reelt det samme, og oddset bør derfor også være det samme, men du kan i sjældne tilfælde risikere, at der er forskel på, hvor højt oddset er sat.

ER HANDICAP (1-0) OG (0-1) OGSÅ HALVGARDERINGER?

Vi har tidligere forklaret, hvordan 1-tallet med handicap (1-0) er det samme som dobbeltchance-spillet 1X. På samme vis er X2 identisk med 2-tallet på handicap (0-1). Selvom spilvarianterne reelt er identiske, skal du være opmærksom på, at der kan forekomme forskelle i oddsene. Simpelthen fordi der er forskellig volumen på markederne.

Læs også: Bet365 anmeldelse

Når du spiller med handicappet, er der altså tale om en halvgardering. Det er der imidlertid ikke, når du spiller mod handicappet. Tager vi igen udgangspunkt i eksemplet med Esbjerg – FC København, vil et spil på 2-tallet med handicap (1-0) betyde, at du kun har ét vinderscenarie. Nemlig dét, hvor FC København vinder med mindst to mål. Ved Esbjerg-sejr, uafgjort og en FCK-sejr med kun ét måls margin er spillet tabt. Spiller du på X’et med handicap (1-0), vinder du kun, hvis FC København vinder med præcis ét mål. Alle andre udfald resulterer i et tab.

Når du spiller mod handicappet, bliver dit odds selvfølgelig højere, end hvis du blot spiller lige på.

Er du i tvivl om, hvorvidt 888sport er den rigtige bookmaker for dig når du spiller dobbeltchance? For at give dig svar har vi skrevet en grundig anmeldelse af udbyderen – læs anmeldelse af 888sport her.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening