Optakt: Ajax – FCK m. odds og startopstillinger

FCK fik en drømmestart, da hollænderne gæstede Parken, og Ståle Solbakkens tropper endte da også med en 2-1-sejr og dermed et udmærket udgangspunkt for returkampen i Amsterdam. Københavnerne må dog forvente at blive sat under et massivt pres på Amsterdam Arena, hvor Ajax sædvanligvis er meget stærke. Kan FCK sikre en plads i Europas Leagues kvartfinaler, eller må løverne rejse slukørede hjem fra Holland? Vi bringer her optakt, startopstillinger og odds på Ajax – FCK, som spilles torsdag den 16. marts klokken 21.05. Du kan se kampen på Kanal 5.

Odds på Ajax – FC København

Bookmakerne er klar med odds på returopgøret i Europa League-ottendedelsfinalen mellem Ajax og FCK.

Hvem vinder kampen?
Ajax: 1,75 (888sport)
Uafgjort: 3,70 (Betfair)
FCK: 5,50 (Bet365)

Antal mål
Over 2,5 mål: 2,05 (Bet365)
Under 2,5 mål: 1,78 (Nordicbet)

Handicap (0-1)
Ajax: 2,95 (888sport)
Uafgjort: 3,50 (Bwin)
FCK: 2,25 (Bet365)

Startopstillinger m. skader og karantæner

Ajax Amsterdam forventet startopstilling: (4-3-3) Onana – Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven – Ziyech, Schöne, van de Beek – Traoré, Dolberg, Younes

FC København forventet startopstilling: (4-4-2) Olsen – Ankersen, Okore, Johansson, Augustinsson – Toutouh, Matic, Kvist, Verbic – Santander, Cornelius

Ajax-angriberen Pelle Clement meldes tvivlsom, men han ville efter al sandsynlighed alligevel ikke være i spil til kampen mod FCK. Resten af truppen er skadesfri.

Rasmus Falk er blevet skadet, og han kommer derfor ikke til at deltage i det vigtige returopgør. Det samme gælder for Nikolaj Thomsen og Danny Amankwaa, som fortsat døjer med skader. Til gengæld ser Benjamin Verbic til at være på vej tilbage i fulde omdrejninger, da han startede inde i weekendens kamp mod Esbjerg, hvor det blev til cirka en times spil for sloveneren.

Både Ajax og FCK må undvære deres normale anførere, idet Davy Klaassen og Mathias Zanka Jørgensen sidder ude med karantæne grundet for mange gule kort.

I den første kamp måtte Peter Bosz undvære karantæneramte Joël Veltman og Davison Sanchez, som normalt er faste startere i Ajax-forsvaret, men de er begge klar til at deltage i returopgøret i Amsterdam. 

Betting: Hollænderne løber med sejren

FCK endte med sejren i den første kamp, men i perioder var de i store problemer. Hollænderne er dygtige til at kontrollere kampene, og både Younes, Dolberg og Traoré viste prøver på deres evner i den første kamp. Klaassen sidder ude med karantæne, men Bosz har den dygtige Ziyech stående klar i kulissen, og Klaassen bliver formentlig lettere at erstatte, end Zanka gør hos FCK.

Zanka og Johansson har sammen spillet på højt internationalt niveau igennem det meste af sæsonen, og det ligner et stort tab for løverne, at Solbakken er tvunget til at skulle spille med en ny konstellation i midterforsvaret. Okore er en god stopper, men han mangler kamptræning, og det kan blive straffet af Ajax dygtige offensive kræfter.

Omvendt får Ajax de to forsvarsspillere Joël Veltman og Davison Sanchez tilbage, og det vil formenlig stabilisere forsvaret hos hollænderne. De to profiler er faste mænd på holdkortet, og man må gå ud fra, at de kommer til at erstatte Tete og De Ligt, som spillede henholdsvis højreback og midtstopper i den første kamp.

Ajax er uhyggeligt stærke på hjemmebane, og selvom FCK har leveret fine resultater på udebane i denne sæson, så er Amsterdam ArenA et meget svært sted at være på besøg. Hollænderne har vundet 15 ud af de sidste 16 hjemmekampe, mens en enkelt er endt uafgjort, og Ajax er således meget sejrsvante, når de spiller foran deres egne fans.

Der er lagt op til en nervepirrende og højintens kamp, når Ajax og FCK skal duellere om, hvem der skal videre til kvartfinalerne i Europa League, og vi frygter, at hollænderne trækker det længste strå. Vi krydser fingre for FCK men sætter en håndfuld mønter på en Ajax-sejr.

Du kan få odds 1,75 på 1-tallet hos 888sport.

Læs også: 888sports velkomstbonus

Optakt: Ajax er overbevisende i Amsterdam

Ajax har spillet 13 hjemmekampe i denne sæsons Æresdivision, og de har vundet ti af dem, mens kun en enkelt er blevet tabt – og det var lige i starten af den nye sæson. Siden nederlaget har Amsterdam-holdet spillet 16 kampe på Amsterdam Arena – i alle turneringer – og heraf er det blevet til 15 sejre og en enkelt uafgjort. Hollænderne har således ikke tabt hjemme siden september måned.

FCK har dog også en rigtig fin statistik, hvis man ser på deres udebanekamp i denne sæson. Her er det kun blevet til et enkelt nederlag, da man tabte til Leicester i oktober, og siden da har københavnerne vundet ni kampe og spillet én uafgjort. Den uafgjorte kamp faldt i sidste Superliga-spillerunde, hvor FCK måtte nøjes med 1-1 mod FC Nordsjælland.

Ajax vandt weekendens kamp mod Twente med 3-0 – i en kamp hvor Kasper Dolberg desuden noterede sig for to scoringer. Bosz’ mandskab er dog fortsat fire point efter Feyenoord, som fører Æresdivisionen.

FCK spillede mod Esbjerg i søndags, og her kunne løverne hente en 2-0-sejr til trods for, at Solbakken gav startpladser til flere af dem, som normalt ikke spiller så meget. FCK bevarede således forspringet på 12 point ned til Brøndby.

Ajax mødte polske Legia Warszawa i sekstendedelsfinalen, og her vandt hollænderne samlet med 1-0 efter 0-0 i Polen og 1-0 i Amsterdam.

FCK slog som bekendt bulgarske Ludogorets i sekstendedelsfinalen. Den første kamp blev spillet i Bulgarien, hvor københavnerne hentede en 1-2-sejr, mens kampen returkampen i Parken endte 0-0.

Begge mandskaber har en dansk angriber i fin målform – i form af Kasper Dolberg og Andreas Cornelius. De scorede begge i den første kamp mellem FCK og Ajax, og med scoringer i weekendens kampe har de nu begge lavet tre mål i de seneste tre kampe.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening