HANDICAP ODDS

Handicap odds

De forskellige handicapspil er meget populære, og der kan være høje odds at hente hos bookmakerne, hvis du rammer rigtigt. Handicap findes både i en europæisk og asiatisk udgave. Her vil der tages udgangspunkt i europæisk handicap – som hos de fleste bookmakere blot omtales som handicap – mens du kan læse om Asian Handicap andetsteds i denne FAQ.

Sådan fungerer europæisk handicap

Europæisk handicap – normalt bare kaldet handicap – fungerer sådan, at du spiller på udfaldet af en kamp, hvor den ene af de to deltagende parter fra start får tildelt en fiktiv føring. Det kan eksempelvis betyde, at udebaneholdet starter kampen med en fiktiv føring på 0-1, og så spiller du på, hvem der vinder kampen, når udebaneholdet får tilføjet et mål i forhold til det egentlige resultat i kampen. Et eksempel kunne være som følger:

FC København – FC Nordsjælland (0-1)

FCK: 1,90

Uafgjort: 3,50

FCN: 3,40

I dette tilfælde har FC Nordsjælland fået tildelt et fiktivt mål, hvilket betyder, at hvis du spiller på, at FC København vinder kampen, så skal de faktisk vinde med to mål, for at dit spil går hjem. Vinder FC København eksempelvis kampen 2-0, og du tillægger det ene fiktive mål som FC Nordsjælland startede med, så er resultatet 2-1, og så vinder du, hvis du har spillet 1-tallet. Hvis FC København kun vinder 1-0, og du tillægger det ene fiktive mål som FC Nordsjælland startede med, så er resultatet 1-1, og så skulle du have spillet på uafgjort i handicapspillet. Har du spillet 2-tallet, så vinder du både, hvis kampen ender uafgjort, og hvis FC Nordsjælland vinder. Her kan du se, hvilket udfald kampen skal have, for at du vinder på et handicapspil som dette:

FC København – FC Nordsjælland (0-1)

Du har spillet på FC København: FC København skal vinde med to eller flere mål

Du har spillet på uafgjort: FC København skal vinde med præcist et mål

Du har spillet på FC Nordsjælland: Kampen bliver uafgjort eller FC Nordsjælland vinder

Handicap gør kampen mere lige og derved forhøjes oddset

Idéen med handicap er, at det ene hold tildeles et eller flere mål for at gøre kampen mere lige. I ovenstående eksempel anser bookmakeren FC København som stor favorit til at vinde kampen (et rent 1-tal giver odds 1,33), og man kan derfor vælge at spille på, at FC København vinder med to for at opnå et større odds. Har man fidus til FC Nordsjælland, kan man omvendt spille på dem med et handicap, og derved vinde hvis FC Nordsjælland vinder, eller hvis kampen ender uafgjort. Som en sidste mulighed kan X’et spilles, hvis man tror på, at FC København vil vinde kampen med et enkelt mål.

Handicapspil behøves dog ikke nødvendigvis at være (0-1)-spil. Handicappet kan sagtens være omvendt, sådan at det er hjemmeholdet, der starter med en fiktiv føring, og handicappet kan desuden også være større end blot et enkelt mål (0-2, 0-3 osv.). Eksempelvis er Barcelona ofte så store favoritter i deres La Liga-kampe – og desuden kendt for at lave mange mål – at oddset for en Barcelona-sejr ofte først kommer op i den sjove ende, hvis man spiller på, at de vinder med tre eller fire mål. Her kan du se et eksempel:

Barcelona – Real Betis (0-2)

Barcelona: 1,72

Uafgjort: 4,50

Real Betis: 3,25

I dette eksempel kan du ved at spille på 1-tallet satse på, at Barcelona vinder med tre eller flere mål. Spiller du på uafgjort, skal Barcelona vinder med præcist to, for at dit spil går hjem. Vælger du 2-tallet, så vinder du både, hvis Real Betis vinder, hvis kampen ender uafgjort og faktisk også hvis Real Betis taber med ét mål.

Læs også: bet365s velkomstbonus

Handicapspil kan skrives forskelligt

Handicapspil kan skrives på to forskellige måder, så alt efter hvilken bookmaker du spiller hos, kan handicapspillene se forskellige ud. Eksempelvis kan et handicap på to mål til udebaneholdet både markeres med (0-2) og med (-2) eller (+2). Når handicappet er markeret med plus og minus, så betyder det egentlig bare, at det hold som du satser på enten får mål lagt til eller trukket fra i forhold til kampens reelle resultat. Står der eksempelvis ”Barcelona (-1)”, så betyder det, at Barcelona skal vinde kampen, selvom de får fratrukket et enkelt mål. Her kan du se, hvordan de to måder at markere handicap på svarer til hinanden i eksemplet med kampen mellem Barcelona og Real Betis:

1-tallet ved (0-1) = Barcelona (-1)

X’et ved (0-1) = Uafgjort (Real Betis +1)

2-tallet ved (0-1) = Real Betis (+1)

1-tallet ved (0-2) = Barcelona (-2)

X’et ved (0-2) = Uafgjort (Real Betis +2)

2-tallet ved (0-2) = Real Betis (+2)