ER ODDS SKATTEFRIT?

Er odds skattefrit

Ja. Du skal ikke betale skat af dine gevinster, så længe du spiller hos en bookmaker, som har licens i et EU-land.  Alle de store bookmakere har selvfølgelig en EU-licens, og det er efterhånden svært at finde en europæisk bookmaker, der ikke har licens. Når bookmakeren har en licens i et EU-land, så betaler bookmakeren de nødvendige skatter og afgifter, og du behøver derfor ikke selv at betale skat af dine gevinster.

Udenfor EU skal du betale SKAT

Spiller du derimod hos en bookmaker, som har licens i et land udenfor EU, så skal du indberette dine gevinster og betale skat af disse. Her er dog vigtigt at bemærke, at der kun skal betales skat af nettogevinster. Det vil sige, at hvis du eksempelvis taber 5.000 kroner det første halve år, og derefter vinder 2.500 kroner i det resterende halve år, så er gevinsten skattefri fordi du samlet set ikke har tjent penge på dine spil. Hvis du omvendt har nettooverskud af dine gevinster hos en bookmaker, som ikke har licens i et EU-land, så skal du selv give SKAT besked om dette, ved at angive det i din selvangivelse under rubrikken ”Anden personlig indkomst”. Dette gælder også selvom du ikke har fået din gevinst udbetalt til din bankkonto – du skal derfor også angive eventuelle spillegevinster, hvis de blot står på din spillekonto hos en bookmaker uden licens i et EU-land. Glemmer man at indberette eventuelle spillegevinster, risikerer man at få en stor skattebøde, og samtidigt vil bevisbyrden ligge hos spilleren, som derfor skal kunne redegøre for alle indbetalinger, gevinster og udbetalinger hos bookmakeren. Husk, at du altid kan rette henvendelse til SKAT, hvis du er i tvivl om reglerne omkring beskatning af gevinster.

Læs også: NordicBets velkomstbonus

Ingen skat i EU

Årsagen til, at du ikke skal betale skat af gevinster vundet hos bookmakere, som har EU-licens, er, at disse bookmakere allerede har betalt den lovpligtige afgift, når du modtager din gevinst. Der findes i EU en afgift på 15% i forbindelse med spillegevinster, og denne afgift sørger bookmakeren for at fratrække inden vinderen modtager sin gevinst – dette er uanset om gevinsten indsættes på spillerens bankkonto eller spillekonto hos bookmakeren. Som spiller mærker man altså ikke til denne afgift, men når bookmakeren bestemmer hvilket odds de vil tilbyde på et givent spil, så tages det selvfølgelig i betragtning, at der skal betales 15% afgift oveni den gevinst, der potentielt skal udbetales til en vindende spiller. Denne afgift bliver kun betalt af bookmakere, som har licens i et EU-land, og du kan derfor risikere at finde højere odds hos en bookmaker udenfor EU, da de ikke behøver tage forbehold for afgiften, når de bestemmer deres odds. Afgiften skal dog betales uanset hvad, så hvis bookmakeren ikke gør det, er det i stedet dig som spiller, der ender med at betale den gennem din skat. Hvis du eksempelvis overvejer at gøre brug af en amerikansk bookmaker, som ikke har en EU-licens, så er det derfor værd at overveje, hvorvidt det kan betale sig, når du som spiller selv står med ansvaret for at holde regnskab med dine gevinster og indberette dem til SKAT.