CANADIAN – HVAD BETYDER DET?

Canadian

Canadian, som også er kendt som Super Yankee, er et systemspil, hvor du vælger fem væddemål, som kombineres på 26 forskellige kuponer. Kort sagt går systemet ud på, at du spiller på fem forskellige kampe, og så vinder du, hvis minimum to af dine spil går hjem. Jo flere af dine valgte spil der går hjem, og jo højere oddset er på de vundne spil, jo større bliver gevinsten selvfølgelig.

Sådan kombineres dine fem valgte væddemål:

10 x doubler

10 x tripler

5 x firlinger

1 x femling

Idéen er, at dine fem valgte spil kombineres ligeligt på samtlige kuponer. Eksempelvis laves der ti kuponer med to spil på hver, sådan at du har én double-kupon med samtlige mulige kombinationer af dine fem valgte spil. Det samme gør sig gældende for de ti kuponer med tre spil på hver, og de fem kuponer med fem spil på hver, mens den ene kupon med fem spil selvfølgelig indeholder alle dine fem valgte spil.

Hvad vinder jeg?

Fordelen ved et systemspil som dette er, at alle dine spil ikke behøver at gå hjem, for at du vinder en gevinst. Som nævnt er det kun to af dine spil, som behøver at gå hjem, før du vinder på en af dine kuponer. Dog skal du være opmærksom på, at indsatsen for systemspillet kan være højere end den gevinst, som du vinder – især hvis det eksempelvis kun er to af dine valgte spil, der går hjem. Hvis det kun er to af dine spil, som går hjem, vinder du nemlig kun på en enkelt af systemspillets 26 kuponer, og så skal oddset være meget højt for, at du ikke ender med at tabe penge på din Canadian.

Den højeste gevinst udløses selvfølgelig, hvis samtlige fem spil rammer rigtigt, for så vinder du på alle 26 kuponer. Der kan dog også være gode gevinster at hente, hvis tre eller fire af dine spil går hjem – især hvis oddsene på disse er høje. Hvis fire af dine valgte spil går hjem, så vinder du på 11 af de 26 kuponer; seks doubler, fire tripler og en firlang. Rammer du rigtigt på tre af dine spil, så vinder du på fire af dine kuponer; tre doubler og en tripler. Herefter afhænger gevinsten selvfølgelig af, hvor højt oddsene er på de kuponer, der er gået hjem.

Hvad koster det?

I et Canadian-systemspil kombineres dine fem valgte spil som nævnt på 26 forskellige kuponer. Reelt spiller du derfor 26 kuponer, og den indsats som du vælger skal derfor ganges med 26. Vælger du en indsats på 10 kroner bliver den samlede pris for Canadian-spillet derfor 260 kroner. Når du har valgt dine spil, kan du få vist en oversigt over, hvad du kan vinde på hver enkelt af de 26 kuponer. Her kan du med fordel udregne, hvor mange af spillene der skal gå hjem, før du har tjent indsatsen hjem igen, så du er sikker på, at systemspillet kan betale sig.

Læs også: Velkomstbonus hos 888sport

Hvilke bookmakere tilbyder det?

Canadian- og Super Yankee-systemspillet er meget almindeligt, og kan findes hos langt de fleste bookmakere, herunder Bet365, Unibet, 888sport, Danske Spil, Betfair og Scandic Bookmakers. Systemet er præcist det samme uanset om det kaldes det ene eller det andet, så du vælger blot fem spil, finder enten Canadian eller Super Yankee, og indtaster hvor meget du vil spille for. Hvis du ønsker at kombinere fire kampe fremfor fem, kan du med fordel vælge Yankee-systemspillet, som er lillebror til Super Yankee- og Canadian-systemspillet.